vrijdag 9 oktober 2009

Het Centraal Station


1905 Koning Leopold II stond erop dat Antwerpen een kathedraal van een station zou krijgen. Een brugs architect Louis Delacenserie tekende het neobarok/renaissance stationsgebouw, ingenieur Van Bogaert gaf vorm aan de spoorweghal. Bekijk het resultaat eens, 104 jaar later. Het is gewoonweg drie keer zo groot geworden, een gans shoppingcenter, drie verdiepingen, een tunnel onder de stad door én daarbovenop een prachtige renovatie met het terugroepen van enkele mooie accenten van het stenen slagroomtaartje van de Koekenstad...


De parel op de kroon van Antwerpen

Newsweek wist als geen ander natuurlijk ons Centraal Station duidelijk als vierde op de wereldranglijst van 'de schoonste stations ter wereld' te zetten. En gelijk hebben ze natuurlijk!

Nu de jarenlange werken eindelijk zijn afgerond, geef ik een speciaal aangepaste rondleiding over dit pareltje van Europa. Op zaterdag 17 oktober wandelen we tweemaal van 11-13u en van 14-16u. (de laatste is reeds volzet!). Schrijf je in via gids@tanguyottomer.com en laat me weten met hoeveel personen je graag aanwezig wenst te zijn.
(6,00 euro p.p.)

Bekijk gerust even het filmpje van mijn wandeling. Tot dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten