maandag 4 oktober 2010

Patrasche vs Hachiko

Naar Japan reizen en geen inspiratie op doen, is haast onmogelijk. Of je nu houdt van mode, architectuur, natuur, kunst of speelgoed: je vindt het hier allemaal.

Mijn ideeën worden hier elk moment gevoed en in Shibuya (Tokyo) was dat niet anders. Op een van de drukste kruispunten van de stad voor het Shibuya station, ontdekte ik daar een plek waar vele mensen haastig aan het fotograferen waren. Nieuwsgierig als ik ben, wandelde ik er naartoe en kwam tot een wonderbaarlijke ontdekking: daar stond het beeld van de hond Hachiko.

Hachi-wie, hoor ik je al denken. Na onze hond Patrasche is hij de bekendste viervoeter van Tokyo. Het verhaal vertelt ons dat dit brave beestje meer dan tien jaar heeft gewacht op zijn overleden baasje aan dit station, elke dag omstreeks 17u... De opoffering en toewijding voor een ander wordt hier dan ook hoog in het vaandel gedragen. Vandaar dat “A Dog of Flanders” én “Hachiko” voor eeuwig een plek in hun hart blijft hebben.




Sinds 1936 heeft men Hachiko vereeuwigd in een mooi geïntegreerd standbeeld. Mensen kunnen er even rusten op de steunpaaltjes en foto’s kunnen er gemakkelijk genomen worden: een perfecte combinatie. Laten we hier aan een voorbeeld nemen voor de plaatsing van het nieuwe “Nello & Patrasche” beeld...


Bekijk het nieuwsbericht uit Amerika over Hachiko in dit filmpje

vrijdag 1 oktober 2010

Antwerp - Tokyo 1-1




Ok, het is me duidelijk. Tokyo is een fantastische stad. Alle impulsen die hier per seconde binnenkrijgt, zijn niet te tellen. Prachtige architectuur, grappige filmpjes overal in het straatbeeld en de liefde voor ... Antwerpen!

Ergens in één van de zovele mooie wijken kwam ik terecht in een kleine oergezellige bar genaamd... Antwerp Central! Voelde me er uiteraard onmiddellijk thuis. Verschillende Belgische bieren vloeien hier rijkelijk van 't vat. Mijn thuis is waar m'n Stella staat! (hier aan een goei 8 euro per pils...)